Αρχική

Η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, ακολουθώντας τις σύγχρονες μουσειοπαιδαγωγικές τάσεις, διοργανώνει προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας (2-5 ετών), που στοχεύουν στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της ελεύθερης έκφρασης των νηπίων, και αναπτύσσουν νέους διαύλους άμεσης, στενής και αποδοτικής συνεργασίας τους με το μουσείο. 
Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων εστιάζει στην ενσωμάτωση παιδοκεντρικών στοιχείων στη δημιουργία in situ διαδρομών ή περιοχών (νησίδων), παιχνιδιών εξερεύνησης, αφήγησης ιστοριών και παραμυθιών, και εργαστηρίων δημιουργικής έκφρασης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας απευθύνονται σε νηπιαγωγεία και οικογένειες. Τα προγράμματα για οικογένειες που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του έτους, ανακοινώνονται στον ιστότοπο της Εθνικής Πινακοθήκης.
Τα προγράμματα για ομάδες παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων γίνονται καθημερίνά, εκτός Τρίτης,  9.00-13.30, κατόπιν συνεννόησης. Πληροφορίες και ραντεβού: 210 72 35 938, 210 72 35 857, 210 77 09 855

...Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει με τη δική της έκθεση στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Google Art Project, η οποία προσφέρει πρόσβαση σε εικόνες έργων τέχνης πολύ υψηλής ανάλυσης. Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ αναγνωρισμένων μουσείων παγκοσμίως, η οποία επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερα από 45.000 έργα τέχνης πολύ υψηλής ανάλυσης και μεγέθυνσης, προσφέροντας τη δυνατότητα στους διαδικτυακούς επισκέπτες να μελετήσουν με γυμνό μάτι λεπτομέρειες, τόσο από το πινέλο όσο και από την πατίνα του χρόνου.
η οποία προσφέρει πρόσβαση σε εικόνες έργων τέχνης πολύ υψηλής ανάλυσης. Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ αναγνωρισμένων μουσείων παγκοσμίως, η οποία επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερα από 45.000 έργα τέχνης πολύ υψηλής ανάλυσης και μεγέθυνσης, προσφέροντας τη δυνατότητα στους διαδικτυακούς επισκέπτες να μελετήσουν με γυμνό μάτι λεπτομέρειες, τόσο από το πινέλο όσο και από την πατίνα του χρόνου.

...

H Εθνική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο ανάπτυξης ενός πλούσιου αποθέματος ψηφιακών καναλιών διανομής και πρόσβασης στο μουσειακό της περιεχόμενο, προσφέρει στο κοινό της εφαρμογές, για φορητές συσκευές (έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες) και το διαδίκτυο, οι οποίες επιτρέπουν στο κοινό να περιηγηθεί στην Αθήνα με οδηγό πλούσιο υλικό από τα αρχεία της, καθώς και να εξερευνήσει τις συλλογές της και τις ηλεκτρονικές της εκδόσεις (e-books).
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: περιηγηθείτε ψηφιακά σε σημαντικές τοποθεσίες, κτήρια και μνημεία της Αθήνας, μέσα από το φωτογραφικό αρχείο και τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης. Επισκεφθείτε τη διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής εδώ ή κατεβάστε τη στη φορητή σας συσκευή (κινητό/ταμπλέτα) σε Android, iOS
ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: εξερευνήστε κάποιες από τις έντυπες εκδόσεις της Εθνικής Πινακοθήκης σε ηλεκτρονική μορφή. Επισκεφθείτε τη διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής εδώ ή κατεβάστε τη στη φορητή σας συσκευή (κινητό/ταμπλέτα) σε Android, iOS


ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ
Kατεβάστε τη στη φορητή σας συσκευή (κινητό/ταμπλέτα) σε Android, iOS


ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ: ανακαλύψτε κάθε μέρα και ένα έργο από της συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης.
Kατεβάστε τη στη φορητή σας συσκευή (κινητό/ταμπλέτα) σε Android, iOS

...