Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου μάς προσκαλεί σε γιορτινές περιηγήσεις και εκδηλώσεις στο πνεύμα των ημερών. Προτείνει ένα πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων που απευθύνεται όχι μόνο στο κοινό της Αθήνας αλλά και σε κάθε επισκέπτη που θα βρεθεί στην πρωτεύουσα την περίοδο των εορτών. Έτσι, τα φετινά Χριστούγεννα στην Πινακοθήκη μας όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να μετάσχουμε στο εορταστικό κλίμα, μέσα από θεματικές ξεναγήσεις, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, εορταστικά bazaar και άλλες δράσεις.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου θα υπάρχει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα σε σύμπραξη με τον ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία 99.2. Στο κεντρικό κτίριο της Πινακοθήκης θα βρίσκονται από το πρωί η Ματούλα Κουστένη και ο Δημήτρης Βραχνός για να καλημερίσουν τους ακροατές του σταθμού μ’ ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και στο εκθεσιακό περιβάλλον της Πινακοθήκης. Το πρόγραμμα του Μελωδία 99.2 θα συνεχιστεί από τον χώρο του Μουσείου με την Κωνσταντίνα Βαρσάμη στο μικρόφωνο, από τις 10.00 που θα ανοίξουν και οι πόρτες για το κοινό και μέχρι αργά το μεσημέρι στον αέρα του Μελωδία 99.2 θα εναλλάσσονται ευχές από καλεσμένους, επισκέπτες και ακροατές του σταθμού, πάντα μέσα από τον χώρος της.

Στις 14.00 το Φωνητικό Σύνολο Ρυθμός φέρνει ζωντανά κοντά μας την παράσταση Τα δικά μας Χριστούγεννα, όπου παρουσιάζονται Τραγούδια και Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου. Θα ακούσουμε κάλαντα βυζαντινά, νησιώτικα, μακεδονίτικα, ηπειρώτικα και κυπριακά ενώ θαπαρουσιάζονται με μουσικό και πρωτότυπο τρόπο ήθη κι έθιμα ελληνικών και κυπριακών πόλεων και χωριών.

Το δεκαπενταμελές Φωνητικό Σύνολο Ρυθμός συνοδεύουν οι: Έλενα Βαρελά και Θάνος Ματζίλης (τραγούδι), Ρίτα Ζωβοίλη (κανονάκι), Σταυρούλα Τρυφιάτη (καβάλι), Γιάννης Γκαβαρδίνας (σαντούρι) και  Ραφαήλ Μέτα (κιθάρα) .

Στην αφήγηση ο ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Επιμέλεια: Νίκος Χιώτογλου

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών στο Πωλητήριο της ΕΠΜΑΣ θα γίνεται μεγάλο bazaar με παλαιότερες αλλά και νέες εκδόσεις σε τιμές έως και 70% χαμηλότερες. Μέσα από το bazaar αυτό δίνεται η ευκαιρία για μια διαφορετική πρόταση για χριστουγεννιάτικα δώρα, που θα επιτρέψει ο πολιτιστικός πλούτος της Πινακοθήκης να μπει σε κάθε σπίτι.

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου είναι ένας πολυδιάστατος, ζωντανός οργανισμός σε ουσιαστική αλληλεπίδραση με την κοινωνίαΓι’ αυτό όσοι βρεθείτε στην Αθήνα, ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα στην Πινακοθήκη ΜΑΣ!

Κωνσταντίνος Παρθένης (Αλεξάνδρεια 1878/1879-Αθήνα 1967) 
Μάγος, απότμημα του έργου Η προσκύνηση των μάγων, 1917 – 1919

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου
επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού


Ακολουθήστε την ΕΠΜΑΣ στα social media
Facebook | Instagram | YouTube | X (Twitter)

#ΠινακοθήκηΜας
#OurNationalGallery

ΓραφείοΤύπου:
Χαρά Ζούμα | m. 6980 571057 |[email protected]