Το Μάρτιο 2021 ολοκληρώθηκε η δωρεά του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (ΙΣΕΤ) στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου. Αυτή περιλαμβάνει τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΙΣΕΤ, τον εξοπλισμό του και κυρίως το σημαντικό του αρχείο, το οποίο  καταγράφει την πορεία της ελληνικής τέχνης από το 1945 έως σήμερα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αρχείο για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα και το υλικό του συγκροτεί τις παρακάτω ενότητες:  Εκθέσεις Ελλήνων καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσωπικά αρχεία Ελλήνων Καλλιτεχνών, προσωπικά αρχεία Ελλήνων Συγγραφέων (ιστορικών, κριτικών και θεωρητικών τέχνης), ιστορική διαδρομή δημόσιων και ιδιωτικών Φορέων τέχνης, αποκόμματα ημερήσιου και περιοδικού Τύπου, πλούσιο Οπτικοακουστικό Υλικό και σύγχρονη Βιβλιοθήκη.

Η Εθνική Πινακοθήκη εκτιμώντας το πολύτιμο έργο του ΙΣΕΤ, υποδέχτηκε τη δωρεά του με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά. Η χρονική συγκυρία της συνένωσης του ΙΣΕΤ με την Εθνική Πινακοθήκη, τον Μάρτιο 2021, την ίδια περίοδο που έλαβε χώρα και το άνοιγμα του ανακαινισμένου κτηρίου της  τελευταίας,  συνέβαλε σημαντικά στο συμβολισμό της νέας εποχής της Εθνικής Πινακοθήκης, και στο έργο της για την προώθηση και ανάδειξη της έρευνας της ελληνικής τέχνης και της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής.

Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

ΩΡΑΡΙΟ

Κλειστά:
1 Ιανουαρίου, 6 Ιανουαρίου, Καθαρή Δευτέρα, 25 Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή (ανοικτό 13.00 – 17.00), Κυριακή του Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα, 1 Μαΐου, Αγίου Πνεύματος, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 25-26 Δεκεμβρίου

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Διεύθυνση: Βαλαωρίτου 9α
106 71 Αθήνα
Τηλ.: 210 3616 165