Συνεχίζεται έως τις 16 Ιουνίου 2024 η έκθεση της Ρένας Παπασπύρου, ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ, ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ* Η διαλεκτική ανάμεσα στην καθημερινότητα και την ύλη. Η Ρένα Παπασπύρου, με το έργο της, καταλαμβάνει απρόσμενα σημεία της ΕΠΜΑΣ δίνοντάς τους νέα μορφή και νέα λειτουργία. Η έκθεση προκαλεί με τον τρόπο αυτό μία σειρά συναντήσεων: ανάμεσα στον θεατή και την εικόνα, στην ιστορία των καθημερινών υλικών και το παρόν τους ως έργα τέχνης, στο ίδιο το μουσείο και τον αστικό ιστό μέσα στον οποίο εντάσσεται.

Εστιάζοντας στη σημασία της πολυφωνικής προσέγγισης των καλλιτεχνικών έργων, συνεχίζονται οι ξεναγήσεις σε μορφή διαλόγου ανάμεσα στην επιμελήτρια της έκθεσης, Σοφία Ελίζα Μπουράτση, και προσκεκλημένους ιστορικούς τέχνης και επιμελητές που έχουν μελετήσει το έργο της καλλιτέχνιδας στο παρελθόν. Στις εν λόγω ξεναγήσεις θα είναι παρούσα και η Ρένα Παπασπύρου:

Την Κυριακή, 19 Μαΐου στις 14.00, η ξενάγηση θα γίνει σε διάλογο με την Έλενα Χαμαλίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Την Κυριακή, 26 Μαΐου στις 14.00, η ξενάγηση θα γίνει σε διάλογο με τον Στρατή Πανταζή, επιμελητή και ιστορικό τέχνης.

Ξεναγήσεις στην έκθεση θα διεξαχθούν επίσης την Τετάρτη 15 και την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 19.00 από την επιμελήτρια της έκθεσης, Σοφία Ελίζα Μπουράτση.

Είσοδος δωρεάν. Κρατήσεις: [email protected]

Σημείο συνάντησης: στον όροφο -1 του κεντρικού κτηρίου της ΕΠΜΑΣ.