Συνεχίζοντας τον κύκλο των θεματικών ξεναγήσεων της ΕΠΜΑΣ, θα περιηγηθούμε στην περιοδική έκθεση με τίτλο: Κωνσταντίνος Παρθένης, η Ιδανική Ελλάδα της Ζωγραφικής του. Ο Κ. Παρθένης, ένας πολίτης του κόσμου, θα μας ταξιδέψει στα καλλιτεχνικά ρεύματα της Ευρώπης την εποχή εκείνη. Με αφετηρία τα λυρικά και υπερβατικά έργα που δημιούργησε στη Βιέννη, θα τον ακολουθήσουμε στον Πόρο, το Παρίσι, την Κέρκυρα και την Αθήνα. Συνεχίζοντας την διαδρομή, θα δούμε πώς ωρίμασε και εξελίχθηκε η τεχνική του ζωγράφου με την πάροδο του χρόνου. Ταυτόχρονα, σε αυτή μας την περιήγηση, θα ανακαλύψουμε μέσα από το έργο του, όχι μόνο τον καλλιτέχνη και δάσκαλο Κωνσταντίνο Παρθένη, αλλά και μια δική του ελληνοκεντρική αφήγηση της συνέχειας της ελληνικής ζωγραφικής από την αρχαία Ελλάδα μέχρι το σήμερα. «Ο καλλιτέχνης έχει να επιλύσει ένα πρόβλημα: να ορίσει το απροσδιόριστο- να εκφράσει κάτι με τρόπο συγκεκριμένο αφήνοντάς το μέσα στο μυστήριο- έκφραση καθ’ υποβολή…» λέει ο Κ. Παρθένης μέσα στις σελίδες του τετραδίου του. Ελάτε να δούμε τις διαφορετικές λύσεις που προτείνει και να γίνουμε μάρτυρες αυτού του μυστηρίου.  

Ημερομηνία: 12/11/2022 και 19/11/2022 (οι θέσεις συμπληρώθηκαν)

Ώρα: 12:00

Διάρκεια Ξενάγησης: 55 λεπτά

Χώρος ξενάγησης: Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων- Αντώνης Κομνηνός

Όριο ατόμων: 25

Υπεύθυνη θεματικών ξεναγήσεων: Μαρίνα Τομαζάνη επιμελήτρια ΕΠΜΑΣ

Η συμμετοχή στις θεματικές ξεναγήσεις θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής ατομικής κράτησης   στο: [email protected] (Δευτέρα-Παρασκευή).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις ηλεκτρονικές κρατήσεις.

Η ολοκλήρωση της κράτησης θα πραγματοποιείται όταν λάβετε σχετικό επιβεβαιωτικό    email  το οποίο θα σας ζητηθεί να επιδείξετε με την είσοδό σας στα ταμεία. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν προμηθευτεί το εισιτήριο εισόδου τους πριν από την έναρξη της ξενάγησης.