Συνεχίζοντας τον κύκλο των θεματικών της ξεναγήσεων και πλησιάζοντας η γιορτή του Πάσχα θα περιηγηθούμε στους χώρους των συλλογών του μουσείου εστιάζοντας σε έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με θέμα τη θρησκευτική ζωγραφική.

 Θ’ ακολουθήσουμε το θέμα της απεικόνισης θρησκευτικών σκηνών και Αγίων, από τα τέλη του 15ού αιώνα με έργα όπως Η Σταύρωση (β΄ μισό 15ου αιώνα) του Ανδρέα Παβία έως και τον 21ό αιώνα αναλύοντας την πιο σύγχρονη προσέγγιση της θρησκευτικής ζωγραφικής μέσα από έργα όπως,  το Λευκό εικονοστάσιο (2003) του Στήβεν Αντωνάκου. Στο μέσον αυτής της διαδρομής θα περιηγηθούμε και στην περιοδική έκθεση της ΕΠΜΑΣ με τίτλο: Κωνσταντίνος Παρθένης- Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε με ποιόν τρόπο μεγάλοι ζωγράφοι αποτυπώνουν στα έργα τους το θέμα της απεικόνισης του Θείου από τον 15ο αιώνα έως και σήμερα.

Ημερομηνία:

08/4/2022 και ώρα 12:00

Διάρκεια Ξενάγησης: 55 λεπτά

Χώρος ξενάγησης: Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων- Αντώνης Κομνηνός & Μόνιμες συλλογές ΕΠΜΑΣ

Όριο ατόμων: 25

Υπεύθυνη θεματικών ξεναγήσεων: Μαρίνα Τομαζάνη επιμελήτρια ΕΠΜΑΣ

Η συμμετοχή στις θεματικές ξεναγήσεις θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής ατομικής κράτησης   στο: [email protected] (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-16:00).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις ηλεκτρονικές κρατήσεις.

Η ολοκλήρωση της κράτησης θα πραγματοποιείται όταν λάβετε σχετικό επιβεβαιωτικό    email  το οποίο θα σας ζητηθεί να επιδείξετε με την είσοδό σας στα ταμεία. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν προμηθευτεί το εισητήριο εισόδου τους πριν από την έναρξη της ξενάγησης.

Έργο: Παρθένης Κωνσταντίνος (1878/1879 – 1967) , Ο Χριστός, π. 1900, Λάδι σε μουσαμά, 200 x 200 εκ.