Στη θεματική ξενάγηση θα δούμε πόσο άλλαξε η Ελλάδα, αλλά και πόσο ίδιο παρέμεινε το τοπίο της Ελλάδας με το πέρασμα του χρόνου. Θα γίνουμε τουρίστες στη χώρα μας μέσα από τα έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων. Αφετηρία του ταξιδιού μας θα είναι το τοπίο και τα στρατόπεδα της επανάστασης του ‘21. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας στο ελληνικό τοπίο μέσα από μια βόλτα στο Θησείο και τις Μυκήνες του 1850 και θα κάνουμε πολλές «νοητές αναρριχήσεις» στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Μετά θα βάλουμε πλώρη για τα φωτεινά νησιωτικά τοπία των δεκαετιών 1910-1920. Έπειτα θα κάνουμε βόλτα στο  αστικό τοπίο και θα παραξενευτούμε από την  ερημία των δρόμων της περιόδου του μεσοπολέμου. Θα κλείσουμε τον 20ό αιώνα  πίνοντας καφέ σε ένα από τα πιο γνωστά καφενεία της Αθήνας, το Καφενείο ΝΕΟΝ. Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μεταφοράς του σήμερα και θα δούμε πώς το τοπίο της ασφυκτικά γεμάτης πρωτεύουσας και τα απορρίμματά της, δημιουργούν τέχνη, καινούργια και ορμητική με έντονα χρώματα και ποικίλα υλικά.

Το ταξίδι αυτό θα ολοκληρωθεί με έργα που θα μας δημιουργήσουν εικόνες, οι οποίες θα μας θυμίσουν άλλοτε τα τοπία του 19ου και 20ού αιώνα και άλλοτε το σπίτι μας.  

Ημερομηνίες  και ώρες:

08/10/2022 στις 11:00

22/10/2022 στις 12:00

Διάρκεια Ξενάγησης: 70 λεπτά

Χώρος ξενάγησης: Μόνιμες Συλλογές ΕΠΜΑΣ

Όριο ατόμων: 25

Υπεύθυνη θεματικών ξεναγήσεων: Μαρίνα Τομαζάνη επιμελήτρια ΕΠΜΑΣ

Η συμμετοχή στις θεματικές ξεναγήσεις θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής κράτησης θέσεων στο email [email protected] (Δευτέρα-Παρασκευή).Οι δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις θα ξεκινήσουν την αναγραφόμενη ώρα και για αυτό παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν προμηθευτεί το εισιτήριο εισόδου τους (κανονική τιμή εισιτηρίου),πριν την ώρα έναρξης της ξενάγησης.