Ο Ρενέ Μαγκρίτ, εκπρόσωπος του Σουρεαλισμού πίστευε ότι το «μη πραγματικό είναι το κέλυφος του πραγματικού». Αναζητούσε πάντα το παράξενο και το εξωπραγματικό, συνδυάζοντας απίθανα μεταξύ τους πράγματα, τα οποία απέδιδε με ποιητικό και ονειρικό τρόπο. Ο Θεραπευτής, το μπρούτζινο γλυπτό που δώρισε στην Εθνική Πινακοθήκη,  το 1971, ο Αλέξανδρος Ιόλας, είναι ένα από τα οκτώ ζωγραφικά του θέματα που μετέφερε σε τρισδιάστατη μορφή. Αν και ζωγράφος ο Ρενέ Μαγκρίτ, με τα γλυπτά του δίνει την ευκαιρία για μια διαφορετική οπτική σχετικά με την λειτουργία των αντικειμένων και των μορφών: αποκομμένα από το πλαίσιο  του ζωγραφικού πίνακα, τοποθετούνται σαν αυτόνομες παρουσίες στον χώρο και αποκτούν, με την αλλαγή της κλίμακας, μια διαφορετική οντότητα.    

Σας περιμένουμε, την προτελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στην Εθνική Γλυπτοθήκη, στο Γουδή, σε μια διαφορετική προσέγγιση της Γλυπτικής. Μπορείτε να έρθετε μεταμφιεσμένοι, αν επιθυμείτε.       

Ημερομηνία: 10 Μαρτίου 2024

Ηλικιακή ομάδα παιδιά: 6 – 12 ετών

Ώρα: 12:30 π.μ.

Διάρκεια Προγράμματος: 120 λεπτά

Χώρος: Εθνική Γλυπτοθήκη, Γουδή 

Απαραίτητη προϋπόθεση: Συνοδεία παιδιών

Όριο συμμετεχόντων: 35
Κόστος ενηλίκων: 5€

Υπεύθυνη θεματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Φρύνη Καρζή

H πληρωμή πραγματοποιείται λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος

Η συμμετοχή στα θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής κράτησης   στο: [email protected] , [email protected] (Δευτέρα-Παρασκευή έως τις 15:00 μ.μ.).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις ηλεκτρονικές κρατήσεις.

Η ολοκλήρωση της κράτησης θα πραγματοποιείται όταν λάβετε σχετικό επιβεβαιωτικό  email.  

Έργο: René Magritte, O Θεραπευτής (Le Thérapeute), 1967