Μετρώντας αντίστροφα για τη γιορτινή ημέρα των Χριστουγέννων, η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, συνεχίζει τον κύκλο των θεματικών της ξεναγήσεων με ένα ταξίδι στον χρόνο παρουσιάζοντας την μοναδική ιστορία της ταπεινής γέννησης και πορείας του Υιού του Θεού, καθώς και τα πρόσωπα των Αγίων μέσα από τα μάτια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Θα ακολουθήσουμε το θέμα της απεικόνισης θρησκευτικών σκηνών και Αγίων, που θριάμβευσε στα έργα βυζαντινών, μεταβυζαντινών ζωγράφων καθώς και καλλιτεχνών της δυτικής Ευρώπης. Από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την Συναυλία των αγγέλων (1608-1614), που αναγγέλλει το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου έως και τον σύγχρονό μας Στήβεν Αντωνάκο και το Λευκό εικονοστάσιο (2003),  θα δούμε με ποιόν τρόπο μεγάλοι καλλιτέχνες αποτύπωσαν και αποτυπώνουν στα έργα τους με μοναδικό τρόπο τη Γέννηση, τους Μάγους και τη μαγεία των Χριστουγέννων, παρόλο που τα υλικά και οι μορφές με το πέρασμα των αιώνων έχουν αλλάξει.

Ημερομηνίες:

10/12/2022 και ώρα 11:00

17/12/2022 και ώρα 12:00

Διάρκεια Ξενάγησης: 55 λεπτά

Χώρος ξενάγησης: Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων- Αντώνης Κομνηνός & Μόνιμες συλλογές ΕΠΜΑΣ

Όριο ατόμων: 25

Υπεύθυνη θεματικών ξεναγήσεων: Μαρίνα Τομαζάνη επιμελήτρια ΕΠΜΑΣ

Η συμμετοχή στις θεματικές ξεναγήσεις θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής ατομικής κράτησης   στο: [email protected] (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-16:00).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις ηλεκτρονικές κρατήσεις.

Η ολοκλήρωση της κράτησης θα πραγματοποιείται όταν λάβετε σχετικό επιβεβαιωτικό    email  το οποίο θα σας ζητηθεί να επιδείξετε με την είσοδό σας στα ταμεία. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να έχουν προμηθευτεί το εισιτήριο εισόδου τους πριν από την έναρξη της ξενάγησης.