Στους χώρους του μουσείου διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έχουν ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τη νεοελληνική τέχνη.
Ειδικό προσωπικό οργανώνει ξεναγήσεις στη μόνιμη ή στις περιοδικές εκθέσεις, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ξεναγήσεις αυτές γίνονται καθημερινά, εκτός Τρίτης,  9.00-13.30, κατόπιν συνεννόησης.
Υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Θανάσης Σπηλιόπουλος
Προγράμματα προσχολικής ηλικίας: Φρύνη Καρζή
Ξεναγήσεις σχολικών ομάδων: Μαρίνα Τομαζάνη

 

Υλικό προετοιμασίας σχολικής επίσκεψης για εκπαιδευτικούς, μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ-ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ 

Σας ενημερώνουμε ότι οι σχολικές επισκέψεις πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού.
Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μέσω email.

Σε κάθε e-mail  πρέπει να αναφέρονται:

  • Το όνομα του σχολείου
  • Ο αριθμός των μαθητών (ένα τμήμα ανά ξενάγηση την ημέρα 20-25 μαθητές)
  • Η ημερομηνία και ώρα επίσκεψης
  • Στοιχεία επικοινωνίας: Όνομα, E-mail και τηλέφωνο

Πληροφορίες Κρατήσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Χριστίνα Μπότσου – Μουσειοπαιδαγωγός
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 214 40 86 223
e-mail επικοινωνίας και ραντεβού: [email protected]

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Κάθε ξενάγηση απευθύνεται σε ένα και μόνο τμήμα ενός σχολείου.

Οι σχολικές ομάδες πρέπει να είναι συνεπείς με τη συμφωνημένη ώρα άφιξης. Τυχόν καθυστέρηση δεν συνεπάγεται παράταση του χρόνου παρουσίασης. Η χρήση μάσκας από όλους είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Για την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος, ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 , ενώ ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα είναι  25.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών δεν πρέπει να παρουσιάζει απόκλιση από τον συμφωνημένο. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη των ομάδων τους και συνοδεύουν τους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Σε καμία περίπτωση οι σχολικές ομάδες δεν παραμένουν στις αίθουσες του μουσείου, χωρίς την εποπτεία των συνοδών εκπαιδευτικών. Παρακαλούμε όπως υπάρξει σαφής ενημέρωση από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς ως προς την αρμόζουσα συμπεριφορά των μαθητών στο Μουσείο.

Δεν επιτρέπεται: 

Το άγγιγμα των εκθεμάτων σε όλους τους χώρους του μουσείου.

Η φωτογράφιση των εκθεμάτων και των εκθεσιακών χώρων με φλας καθώς και η βιντεοσκόπηση. Επιτρέπονται μόνο γενικές ερασιτεχνικές λήψεις στους υπόλοιπους χώρους του Μουσείου χωρίς τη χρήση φλας.

Ακυρώσεις/Τροποποιήσεις: 

Παρακαλείται ο υπεύθυνος επικοινωνίας του σχολείου, να ενημερώσει έγκαιρα το Μουσείο σε περίπτωση που το σχολείο επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την επίσκεψή του, καθώς επίσης και σε περίπτωση μεγάλης απόκλισης από τον αναμενόμενο αριθμό μαθητών.

1

2

3

4

5

6

7