Συνεχίζεται η έκθεση της Ρένας Παπασπύρου, ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ, ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ* Η διαλεκτική ανάμεσα στην καθημερινότητα και την ύλη έως την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου. Η Ρένα Παπασπύρου αντιλαμβάνεται στο έργο της την πόλη, ως ύλη και χώρο που γίνεται ζωγραφική εικόνα. Η έκθεσή της ξετυλίγεται σε 2 σημεία του κεντρικού κτηρίου της ΕΠΜΑΣ, ξεκινώντας από την είσοδο με το έργο Baalbeks Ι που ανήκει στη συλλογή του μουσείου και στη συνέχεια καταλαμβάνοντας τον όροφο -1. Παρουσιάζει έργα της Ρένας Παπασπύρου που αντιπροσωπεύουν όλα τα στάδια της δουλειάς της από το 1976 μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει δύο νέα έργα που δημιούργησε ειδικά για την έκθεση.

Συνεχίζονται οι ξεναγήσεις στην έκθεση «Επιφάνειες – οδηγίες χρήσης» της Ρένας Παπασπύρου με την θεωρητικό τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, Σοφία Ελίζα Μπουράτση.

Ημερομηνίες: Τετάρτη 10 και Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 19.00.
Διάρκεια ξενάγησης: 1 ώρα. Είσοδος: δωρεάν
Εγγραφές: [email protected]
Είσοδος δωρεάν. Κρατήσεις: [email protected]
Σημείο συνάντησης: στον όροφο -1 του κεντρικού κτηρίου της ΕΠΜΑΣ.

Έργο: Baalbeks Ι (Εικόνες στην ύλη), 1986-1988, λεπτομέρεια, αποτοιχισμένη επιφάνεια, προσθήκη με φριγκοπόρ, πανί, χρώμα, 250 × 228 εκ., 239 × 236 εκ., Συλλογή Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου. Φωτογράφιση: Γαβριήλ Παπαδιώτης