Έχοντας ζήσει μετά το 1922 για ένα διάστημα στη Ρουμανία, εγκαταστάθηκε τελικά με την οικογένειά της στην Αθήνα. Αν και το ενδιαφέρον της για τη ζωγραφική είχε εκδηλωθεί από μικρή ηλικία, οι γονείς της δεν της επέτρεψαν να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών. Έτσι, παρακολούθησε ελεύθερα μαθήματα ζωγραφικής κοντά στον Βάσο Γερμενή και τον Αριστοτέλη Βασιλικιώτη και γλυπτικής κοντά στον Θανάση Απάρτη.

Το 1957 παρουσίασε για πρώτη φορά έργα της στην Πανελλήνια έκθεση, οργανώνοντας την ίδια χρονιά και την πρώτη της ατομική στην αίθουσα Ζαχαρίου. Ακολούθησαν άλλες ατομικές και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη ζωγραφική της, που απηχεί τα διδάγματα του φωβισμού και του ιμπρεσιονισμού, έχει ενδιαφερθεί για όλες τις θεματογραφικές περιοχές – τοπίο, νεκρή φύση, ηθογραφική σκηνή, γυμνό και εσωτερικά. Χαρακτηριστικό μέρος του έργου της αποτελεί η πληθωρική γυναικεία μορφή, που δεσπόζει σε εσωτερικά που πλαισιώνονται από παραπληρωματικά θέματα και χαρακτηρίζονται από μια αισθησιακή ατμόσφαιρα.

Μοιραστείτε: