Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική μετά από προτροπή του Μπουρντέλ. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Εθνική Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών στη γενέτειρά του, τις οποίες όμως αναγκάστηκε να διακόψει για να υπηρετήσει ως στρατιώτης κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου και να τις συνεχίσει το 1919. Το 1936 διορίστηκε καθηγητής στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών. Από το 1945 έζησε στην πόλη Sete (Σετ) στη νότιο Γαλλία.

Ζωγραφίζει λιμάνια, λαϊκές γιορτές, τοπία από τον γαλλικό νότο. Το 1949 χρίστηκε επίσημος ζωγράφος του ναυτικού.

Η εκθεσιακή του δραστηριότητα ξεκινά το 1922 και από τότε εκθέτει συστηματικά στο Σαλόνι των Ανεξαρτήτων, το Σαλόνι του Φθινοπώρου και το Σαλόνι των Καλλιτεχνών της Εποχής με την ομάδα των Γκρομαίρ-Λιπσίτζ (Gromaire-Lipchitz). Συμμετείχε επίσης σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό. Το 1950 τα γαλλικά μουσεία του αφιέρωσαν μία περιοδεύουσα έκθεση. Έλαβε για το έργο του πολλές τιμητικές διακρίσεις.

Συγγενεύει με τον Γκρομαίρ και με άλλους Γάλλους καλλιτέχνες που το έργο τους χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα έντονη δραματουργία και ένταση, που προσδίδουν στο έργο τους εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα.

Ασχολήθηκε επίσης με την σκηνογραφία, τη διακόσμηση δημόσιων κτιρίων, την εικονογράφηση βιβλίων και τη λιθογραφία. Υπήρξε σημαντικός συλλέκτης έργων τέχνης και η συλλογή του κληροδοτήθηκε στο γαλλικό κράτος.

Μοιραστείτε: