Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών (1976-1982) γλυπτική με τους Γιάννη Παππά, Θόδωρο Παπαγιάννη και Γιώργο Νικολαΐδη και κεραμική με τον Γιώργο Γεωργίου.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα στις οποίες Πανελλήνιες, η έκθεση Συνάντηση Μεσογειακών Κρατών που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία το 1985 και ο διεθνής διαγωνισμός γλυπτικής (International Sculpture Competition) στο πανεπιστήμιο Fukuhara στην Ιαπωνία to 1996, όπου κέρδισε το α΄ βραβείο.

Λαξεύοντας απευθείας και με ιδιαίτερη προσοχή το μάρμαρο και την πέτρα και χρησιμοποιώντας σπανιότερα τον ορείχαλκο, ο Κώστας Δικέφαλος επιδιώκει την απόδοση της καθαρής φόρμας και δημιουργεί συνθέσεις βιόμορφες, γεωμετρικές ή αεροδυναμικές, εκμεταλλευόμενος τη φύση των υλικών του. Οι συνθέσεις αυτές, άλλοτε συμπαγείς και άλλοτε με κενά σε καίρια σημεία, εκτείνονται κατακόρυφα ή οριζόντια και επιτρέπουν στο φως να διατρέξει τις επιφάνειες και να προβάλει τους όγκους, ενώ συχνά υποβάλλουν την εντύπωσης μιας συνεχούς κίνησης.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης επαγγελματικής του δραστηριότητας έχει συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες για την κατασκευή δημόσιων μνημείων και έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς, κερδίζοντας το β΄ βραβείο για τα Μνημεία της Εθνικής Αντίστασης στην Άμφισσα (1986), στη Χαλκίδα (1987) και στο Χολαργό (1988).

Μοιραστείτε: