Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών (1947-1952) με δασκάλους τους Γιάννη Μόραλη και Ουμβέρτο Αργυρό και παρακολούθησε μαθήματα τοιχογραφίας και χαρακτικής στη Σχολή Καλών Τεχνών και στη Σχολή Εστιέν στο Παρίσι (1957-1960). Παρακολούθησε επίσης τα εργαστήρια γλυπτικής καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του.

Παρουσίασε την πρώτη ατομική του έκθεση το 1960 στο Παρίσι, στη γκαλερί “Haut Pave”, την οποία ακολούθησαν ατομικές παρουσιάσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει λάβει επίσης μέρος σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων παρισινά Σαλόν, η έκθεση Έλληνες Ζωγράφοι και Γλύπτες του Παρισιού (Peintres et Sculpteurs Grecs de Paris) στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι το 1962, Πανελλήνιες και πλήθος άλλων ομαδικών διοργανώσεων.

Παρά το γεγονός ότι το κύριο καλλιτεχνικό του ενδιαφέρον είναι η γλυπτική, τα πρώτα του έργα ήταν ζωγραφικά σε χαμηλό ανάγλυφο. Πειραματιζόμενος διαρκώς με νέους τρόπους έκφρασης, από τις αρχές της δεκαετίας του ΄60 εισήγαγε στο έργο του τρισδιάστατα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και αργότερα την κίνηση, το φως και τον ηλεκτρισμό, ενώ από το 1966 ένα κοινό καθημερινό αντικείμενο, το μανταλάκι της μπουγάδας, θα γίνει το δομικό στοιχείο που θα επαναλαμβάνεται ρυθμικά δημιουργώντας ποικίλες συνθέσεις που συχνά χαρακτηρίζονται από μυστήριο ή χιούμορ. Από το 1969 στράφηκε επίσης στα περιβάλλοντα, με τα οποία θα εκφράσει το τυχαίο, την απουσία, καθώς και την ευαισθησία και την ποίηση που ανακαλύπτει στην καθημερινότητα.

Μοιραστείτε: