Σπούδασε διακοσμητική και σχέδιο μόδας στην Αθήνα και συνέχισε στο Παρίσι με σπουδές διαφήμισης και γλυπτικής στη Σχολή Καλών Τεχνών, με δασκάλους τους Ανρί Μαρτέν, Σεζάρ και Ρενέ Κολλαμαρινί. Υποτροφίες της UNESCO το 1977 και το 1979 του έδωσαν τη δυνατότητα να σπουδάσει και να κάνει πρακτική εξάσκηση στη συντήρηση μνημείων.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, ανάμεσα στις οποίες η Πανελλήνια του 1975, το Σαλόν των Γάλλων Καλλιτεχνών στο Παρίσι, εκθέσεις του Συλλόγου Γλυπτών, καθώς και η έκθεση “Η Σύγχρονη Ελληνική Γλυπτική” (La Sculpture grecque contemporaine) που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1991.

Το σύνολο της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Γιώργου Μέγκουλα χαρακτηρίζεται από τη διαρκή μελέτη του χώρου, του ελληνικού φωτός και της κίνησης, που εκφράζεται με κονστρουκτιβιστικές συνθέσεις ή αφηρημένες κατασκευές από σίδερο και μάρμαρο, με θέματα συχνά εμπνευσμένα από τον κόσμο της θάλασσας. Παράλληλα με τις ελεύθερες συνθέσεις έχει επίσης φιλοτεχνήσει μνημεία που κοσμούν δημόσιους χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στα οποία είναι εμφανής η επίδραση της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής.

Μοιραστείτε: