Έκανε τις πρώτες σπουδές σχεδίου στο Κάιρο. Το 1955 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου σπούδασε αρχιτεκτονική και διακόσμηση εσωτερικών χώρων στην Ecole Superieure d’ Art Moderne (1955-1957) και ζωγραφική στις ακαδημίες Grande Chaumiere και Notre Dame des Champs (1957-1963). To 1970, με υποτροφία της D.A.A.D., πήγε στο Βερολίνο, όπου, την περίοδο 1971-1973, δίδαξε στο Schiller College. Από το 1973 ως το 1982 δίδαξε επίσης στην Ecole Normale Superieure de l’ Enseignement Technique στη Γαλλία. Το γαλλικό κράτος τον έχει τιμήσει με τον τίτλο του Chevalier des Arts et des Lettres και με το βραβείο Delmas του Institut de France.

Το 1958 ξεκίνησε την εκθεσιακή του δραστηριότητα, που περιλαμβάνει συμμετοχές σε παρισινά σαλόνια και σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων η Μπιενάλε του Παρισιού το 1963 και τα Ευρωπάλια στις Βρυξέλλες το 1982. Το 1967 παρουσίασε στη Σουηδία το πρώτο του περιβάλλον, ενώ το 1996 οργανώθηκαν αναδρομικές παρουσιάσεις του έργου του στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Αλεξάνδρειας και στο Hanager Arts Center του Καΐρου.

Στο έργο του, ξεκινώντας από τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό, προχώρησε στη φωτοκινητική τέχνη, τα περιβάλλοντα και τα χάπενινγκς. Καθοριστικό ρόλο στις συνθέσεις του παίζει η γνωριμία του με τον αιγυπτιακό, τον αραβικό και τον ελληνικό κόσμο, από τους οποίους δανείζεται στοιχεία της γραφής και σύμβολα, που συχνά συνδυάζει με σήματα οδικής κυκλοφορίας, δημιουργώντας μία προσωπική και ιδιαίτερη τέχνη των σημείων. Το έργο του περιλαμβάνει επίσης συνθέσεις πλαστικοζωγραφικές, καθώς και περιβάλλοντα και σύνολα που δημιούργησε σε συνεργασία με αρχιτέκτονες, συγγραφείς και μουσικούς.

Μοιραστείτε: