Σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών κοντά στον Γιάννη Παππά (1962-1967), καθώς και σκηνογραφία και διακοσμητική με τον Βασίλη Βασιλειάδη. Παράλληλα, με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., μελέτησε τη λαϊκή τέχνη στη Βόρεια Ελλάδα. Σπούδασε επίσης ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο του Fresno Καλιφόρνιας (1967-1969), όπου και δίδαξε γλυπτική για ένα διάστημα. Το 1970 πήγε στο Λος Άντζελες, όπου εργάστηκε ως σκηνογράφος στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την αμερικανική τηλεόραση.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το 1990 πραγματοποιήθηκε αναδρομική έκθεση του έργου του στη γκαλερί “Ζυγός”. Έχει επίσης λάβει μέρος σε ομαδικές διοργανώσεις, όπως η έκθεση “Καλλιτέχνες του Λος Άντζελες” (Los Angeles Artists) στο Μουσείο του Λος Άντζελες το 1971, η Ετήσια Έκθεση στα Μουσεία του Σακραμέντο και του Σαν Φρανσίσκο το 1972, Πανελλήνιες, οι Μπιενάλε της Βαρκελώνης το 1975 και της Ρουμανίας το 1985, η Παγκόσμια Έκθεση Μικρογλυπτικής στη Βουδαπέστη το 1987 και η έκθεση “Σύγχρονη Ελληνική Γλυπτική” που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1992.

Με αφετηρία την αφαίρεση και τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό ο Σώτος Αλεξίου διαμόρφωσε το ζωγραφικό του έργο, επιδιώκοντας την ψευδαισθησιακή απόδοση των όγκων και της τρίτης διάστασης. Η αντίληψη αυτή μεταφέρθηκε και στη γλυπτική του, που βασίζεται στο συνδυασμό μινιμαλιστικών και κονστρουκτιβιστικών τάσεων. Ασχολείται επίσης με το χάπενινγκ και συνεργάζεται με αρχιτέκτονες-πολεοδόμους για τη διαμόρφωση χώρων τέχνης.

Μοιραστείτε: