Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής και λιθογραφίας από τον Όθωνα Περβολαράκη. Στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών κοντά στον Δημήτριο Μπισκίνη και τον Ουμβέρτο Αργυρό.

Το 1958, και ενώ ήταν πολιτικός κρατούμενος από το 1945, έστειλε έργα του στο Σαλόνι Νέων της γκαλερί Ζυγός, όπου το 1961 παρουσίασε την πρώτη ατομική του έκθεση. Ακολούθησαν ατομικές παρουσιάσεις και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος, στις οποίες απέσπασε τιμητικές διακρίσεις. Την περίοδο 1961-1967 δίδαξε γραφικές τέχνες στη Σχολή Βακαλό, ενώ το 1969 ίδρυσε το Καλλιτεχνικό Πνευματικό Κέντρο Ώρα.

Στη ζωγραφική του, χρησιμοποιώντας το λάδι φιλοτέχνησε ενότητες με μηχανές, εσωτερικά, φυλακές και πολιτικούς κρατούμενους, που βασίζονται στα προσωπικά του βιώματα και κινούνται στο πνεύμα του κριτικού ρεαλισμού. Παράλληλα καλλιέργησε εκτεταμένα την υδατογραφία, απεικονίζοντας τοπία που υποβάλλουν μια ποιητική ατμόσφαιρα. Στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριότητάς του ασχολήθηκε επίσης με τη διακόσμηση, τις γραφικές τέχνες, τη λιθογραφία, τη διαφήμιση και την εικονογράφηση βιβλίων και δημοσίευσε άρθρα σχετικά με την τέχνη στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

Μοιραστείτε: