Σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών (1965-1970) με τον Γιάννη Παππά και κεραμική και γλυπτική στο West Surrey College (1974-1975) της Μεγάλης Βρετανίας. Στη συνέχεια πήγε στο Παρίσι, όπου σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών (1975-1977) κοντά στον Σεζάρ και κεραμική στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές παρουσιάσεις του έργου του και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις μεταξύ των οποίων Πανελλήνιες, εκθέσεις του Συλλόγου Γλυπτών, η Βαλκανική Έκθεση Γλυπτικής στο Βουκουρέστι το 1981, όπου έλαβε τιμητική διάκριση, καθώς και η Μπιενάλε της Βουδαπέστης το 1988.

Με υλικά την πέτρα, τον πωρόλιθο, το τσιμέντο, το μάρμαρο, τον μπρούντζο, το αλουμίνιο, το σίδερο και το ατσάλι, και αφετηρία την ανθρώπινη μορφή, ο Γιώργος Χουλιαράς αρχικά δημιούργησε έργα, στα οποία καθοριστικό ρόλο παίζουν η σχηματοποίηση και οι αναφορές στη λαϊκή τέχνη. Η τάση για σχηματοποίηση εξελίχθηκε στη συνέχεια σε αφαιρετικές ή εντελώς αφηρημένες συνθέσεις, οι οποίες αναδεικνύονται με το φως και με την αξιοποίηση της υφής και του χρώματος των υλικών. Σημαντικό μέρος της δουλειάς του αποτελούν τα έργα που έχει φιλοτεχνήσει, σε συνεργασία με αρχιτέκτονες, για ιδιωτικούς και επαγγελματικούς χώρους, τα οποία κινούνται κυρίως στο πεδίο της αφαίρεσης.

Μοιραστείτε: