Έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στη Γιουγκοσλαβία και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1938. Από το 1936 άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική, χωρίς όμως να κάνει επίσημες σπουδές. Το 1947 πήγε στην Ιταλία και, ένα χρόνο αργότερα, στην Ελβετία, όπου φοίτησε στην Gewerbeschule της Βασιλείας. Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο, όπου παρακολούθησε μαθήματα στην Slade School of Fine Arts και στη Central School of Fine Arts. Την περίοδο 1953-1954 έζησε στη Γερμανία και το 1954 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου παραμένει και εργάζεται. Υπήρξε συντονιστής της ομάδας “La Ligne et le Signe” και οργανωτής μιας ομάδας συνεργασίας αρχιτεκτόνων και ζωγράφων. Ασχολούμενος επίσης και σε θεωρητικό επίπεδο με την τέχνη, δημοσίευσε πολλά άρθρα και κριτικές στον ελληνικό και ξένο τύπο.

Το 1951, όταν ήταν ακόμη στο Λονδίνο, έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε ομαδική έκθεση. Ακολούθησαν διοργανώσεις ατομικών και συμμετοχές σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ξεκινώντας από την παραστατική ζωγραφική με εξπρεσιονιστικό ύφος, πέρασε γρήγορα σ’ ένα είδος αφηρημένου εξπρεσιονισμού, δημιουργώντας έργα στα οποία κυριαρχούν οι μεγάλες χρωματικές επιφάνειες, ενώ στα πιο πρόσφατα έργα του, παραμένοντας στο κλίμα της αφαίρεσης, συνδυάζει και πάλι παραστατικά στοιχεία.

Μοιραστείτε: