Έχοντας εκδηλώσει κλίση στην τέχνη από την παιδική του ηλικία, σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών (1965-1969) κοντά στον Γιάννη Παππά.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται Πανελλήνιες και συμμετοχές σε ομαδικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ξεκινώντας με το σχέδιο και τη ζωγραφική, τα οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε, ο Γιώργος Λάμπρου στράφηκε στη γλυπτική γύρω στο 1972. Τα πρώτα έργα του είναι συρμάτινες κατασκευές που διατηρούν τη σχέση τους με την οπτική πραγματικότητα, χαρακτηρίζονται από λιτότητα, σχηματοποίηση και ενδιαφέρον για την απόδοση του ουσιαστικού. Στη συνέχεια περνά σε συμπαγείς μπρούντζινες μορφές χωρίς μέλη και ατομικά χαρακτηριστικά, που, ενωμένες σφιχτά μεταξύ τους, περιβάλλονται από οριζόντιες κυματιστές αυλακώσεις, δημιουργώντας έτσι μια ατμόσφαιρα ασφυκτική. Με τα έργα αυτά, αλλά και με τα “Καλάθια αχρήστων”, ο Λάμπρου ασκεί κοινωνική κριτική και εκφράζει τη διαμαρτυρία του στη μαζικοποίηση της σημερινής κοινωνίας και την απόρριψη των αξιών.

Μοιραστείτε: