Σπούδασε καλές τέχνες και αρχιτεκτονική στο Μιλάνο. Από το 1954 μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Λονδίνου και Φλωρεντίας. Έχει επίσης ζήσει στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Η πρώτη παρουσίαση του έργου του πραγματοποιήθηκε το 1959 στη Leicester Galleries και ακολούθησαν πολυάριθμες ατομικές εκθέσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Έχει λάβει επίσης μέρος και σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στο εξωτερικό, ενώ το 1976 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Μπιενάλε της Βενετίας μαζί με την Αγλαΐα Λυμπεράκη.

Η ενασχόληση του Μιχάλη Μιχαηλίδη με τις καλές τέχνες εντοπίστηκε αρχικά και σε νεαρή ηλικία στη ζωγραφική, με αντικείμενο τον άνθρωπο και σκηνές της καθημερινής ζωής. Από το 1959 περίπου στράφηκε σε αφηρημένες συνθέσεις γεωμετρικών σχημάτων, στις οποίες μελετά τις ρυθμικές εναλλαγές του φωτός. Από το 1964 αρχίζει η εντατική ενασχόλησή του με ανάγλυφες ή ολόγλυφες συνθέσεις βασισμένες σε γεωμετρικά σχήματα. Χρησιμοποιώντας καμβά τον οποίο στερεώνει επάνω σε ξύλινα τελάρα, δημιουργεί ποικίλες κατασκευές, επιδιώκοντας πάντα να αναδείξει τις συνθέσεις του εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του φωτός.

Μοιραστείτε: