Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών (1952-1958) χαρακτική και ζωγραφική κοντά στον Γιάννη Μόραλη και τον Γιάννη Κεφαλληνό. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού (1962-1966) με δάσκαλο τον R. Cami στην ξυλογραφία και τον E. Clairin στη λιθογραφία. Παράλληλα ειδικεύτηκε στην τέχνη του βιβλίου στη Σχολή Estienne.

Η εκθεσιακή του δραστηριότητα ξεκίνησε το 1960 με τη συμμετοχή του στην Πανελλήνια και την διοργάνωση της πρώτης του ατομικής έκθεσης χαρακτικής στη γκαλερί Ζυγός. Ακολούθησαν ατομικές παρουσιάσεις και συμμετοχές σε ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής, όπως οι Μπιενάλε της Αλεξάνδρειας το 1961 και το 1965, του Σάο Πάολο το 1965, του Παρισιού το 1965, το 1967 και το 1969 και πολλές άλλες. Για το χαρακτικό του έργο απέσπασε τόσο ελληνικά όσο και διεθνή βραβεία. Στο πλαίσιο της ευρύτερης καλλιτεχνικής του δραστηριότητας ασχολήθηκε με το σχεδιασμό βιβλίων, ημερολογίων και ελληνικών και κυπριακών γραμματοσήμων, καθώς και με την εικονογράφηση βιβλίων. Υπήρξε διευθυντής της Σχολής Δοξιάδη (1971-1976), σύμβουλος στην ΑΣΠΙΩΤΗ-ΕΛΚΑ (1986-1988) και σύμβουλος της Εταιρείας Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων, ενώ από το 1978 ήταν καθηγητής στην Ανωτέρα Σχολή Γραφικών Τεχνών στα Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Για πολλά χρόνια είχε επίσης την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδόσεων της Εθνικής Τράπεζας. Σχεδίασε δύο μεγάλες ταπισερί, για τις τράπεζες Hellenic Canadian Trust στο Μόντρεαλ το 1972 και Atlantic Bank στη Νέα Υόρκη το 1974, καθώς και δύο μεγάλα έργα σε μάρμαρο και χαλκό για το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Φραγκφούρτη.

Το έργο του, τόσο το ζωγραφικό όσο και το χαρακτικό, περιλαμβάνει τοπία και σκηνές από την καθημερινή ζωή, που αποδίδονται με ρεαλιστική διάθεση και ιδιαίτερο τονισμό του ρόλου του φωτός και του χρώματος. Παράλληλα έχει φιλοτεχνήσει συνθέσεις που κινούνται στο πλαίσιο του αφηρημένου εξπρεσιονισμού και της γεωμετρικής αφαίρεσης και έχει πειραματιστεί με ποικίλους συνδυασμούς των υλικών του.

Μοιραστείτε: